Praza Maior 1 988 388 100 | VOLUNTARIADO, Servizos Básicos. 988 388 133 (de 9 a 14 h)

Atopar
Buscador Concello de Ourense

Turismo e Termalismo

Áreas

Guías na Praza Mmaior

A Asociación Profesional de Guías de Turismo de Galicia reivindicou esta mañá a figura do guía “profesional, oficial, preparado e responsable coa súa contorna e cos seus habitantes”, nun acto na Praza Maior ao que asistiron a concelleira de Turismo e Termalismo, Flora Moure e o vicepresidente da Deputación Provincial, Rosendo Fernández. Coa mensaxe “Os guías de turismo tamén volvemos”, organizaron esta actividade no día de hoxe en diferentes cidades aproveitando que case todos os monumentos abren as súas portas e que a apertura das nosas fronteiras volve a colocar a Galicia no destino dos turistas.

A concelleira de Turismo expresou o apoio do Concello a este colectivo e un sector que, dixo “sufriu esta crise dunha maneira terrible, pero nos consta que leva meses preparándose con formación e con medidas de hixiene para afrontar esta nova etapa”, desexándolles “unha marabillosa etapa de reinicio da súa actividade”.

A Oficina Municipal de Información Turística da Rúa Isabel la Católica 2 está aberta ao público desde hoxe.

Foto do acto de presentación da campaña

“O Camiño entre augas” é o nome da proposta turística que amosou hoxe o Concello de Ourense no marco da Feira Internacional de Turismo Fitur, en Madrid. No evento tomaron parte o alcalde Gonzalo Pérez Jácome; a directora de Turismo de Galicia, Nava Castro; a concelleira de Turismo e Termalismo Flora Moure e maila actriz ourensá Cayetana Cabezas, quen, coas súas intervencións, guiou a cita.

O Concello de Ourense acode un ano máis á Feira Internacional de Turismo Fitur, que se celebra en Madrid do 22 ao 26 de xaneiro, cunha aposta polo termalismo aliado coa dinamización da Vía da Prata ao seu paso pola cidade.

Acto de presentación

A comisaria do Xacobeo 21, Cecilia Pereira, acompañada pola concelleira de Turismo en Ourense, Flora Moure, presentou hoxe no Liceo as actividades programadas para esta fin de semana en Ourense, Vilamarín e San Cristovo de Cea no marco de Vive o Camiño, o programa impulsado pola Xunta co obxectivo de dinamizar e poñer en valor o patrimonio xacobeo da Vía da Prata. “As actividades previstas teñen un prazo de inscrición aberto ata o xoves 05 de decembro, no teléfono 722 876 073, e por iso animo a todos os que lles gusten as camiñadas, os obradoiros e as catas, que se anoten nesta singular actividade que dinamizará a nosa cidade nesta ponte festiva, concretamente o 6 de decembro”, sinalou a concelleira de Turismo, Flora Moure, quen agradeceu a colaboración constante da Xunta de Galicia na promoción e dinamización turística da cidade de Ourense.

Esta mañá no salón de plenos do Concello tivo lugar a entrega dos premios do XII Concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Outono, que se desenvolveu do 7 ao 17 de novembro na cidade, organizado pola Concellería de Turismo e Termalismo de Ourense e executada pola Unión de Hostaleiros de Ourense (UHO). A concelleira de Turismo, Flora Moure, a edil de Comercio, María Dibuja e o representante da UHO, José Antonio González, entregaron os galardóns aos locais elixidos nas diferentes categorías.

Stand de Ourense

Un ano máis, a Concellería de Turismo e Termalismo estivo presente en INTUR, a gran feira do turismo de interior que se celebrará ata o 24 de novembro no recinto feiral de Valladolid. O Concello repite presenza nun evento que considera estratéxico nos labores de promoción, ao permitir establecer contacto directo cun dos principais mercados emisores do turismo na cidade, o que provén de Castela e León e Madrid.

Presentación Sabores de Ourense 2019

A concelleira de Turismo, Flora Moure e o xerente da Unión de Hostaleiros de Ourense (UHO), Javier Outomuro, presentaron esta mañá a edición número 12 do concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Outono, que se desenvolverá do 7 ao 17 de novembro enmarcado na celebración da festa declarada de interese turístico, o Magosto. Organizada pola Concellería de Turismo e Termalismo de Ourense e executada pola UHO, esta cita gastronómica “convida os residentes e visitantes da cidade a gozar coas máis saborosas receitas elaboradas con cogomelos e castañas, materias primas frescas e de tempada, buscando potenciar así os produtos locais”, relataba Flora Moure.

Cartel do concurso

A Concellería de Turismo e Termalismo convoca un ano máis o Concurso de Pinchos Sabores de Ourense na súa edición de outono, xa a número 12, coas castañas e os cogomelos como protagonistas. A presenza destes ingredientes volve ser o requisito imprescindible para as receitas que se presenten a concurso, debendo tratarse de pinchos orixinais e creados ex profeso para o certame, no que se primen as materiais primas frescas, locais e de tempada.

Pincho gañador do concurso en 2018

A Xunta de Goberno Local do Concello de Ourense aprobou na súa sesión desta mañá as bases da próxima edición, que será xa a número 12, do Concurso Sabores de Ourense – Pinchos de Outono. Unha cita xa clásica de promoción da gastronomía ourensá, dedicada aos seus produtos de temporada, que este ano se celebrará do día 7 ao 17 de novembro. Coincidirá así cunha festa emblemática da cidade, o San Martiño, “que desde este Concello queremos potenciar e promocionar como unha grande celebración popular que sirva tamén como eixo de afluencia turística á nosa cidade”, sinalou o concelleiro Miguel Caride, na rolda de prensa na que informou dos acordos aprobados na sesión desta mañá da xunta de goberno local. Nos vindeiros días abrirase o prazo de inscrición para que os locais de hostalería da cidade podan participar un ano máis no evento.