Praza Maior 1 988 388 100 | VOLUNTARIADO, Servizos Básicos. 988 388 133 (de 9 a 14 h)

Atopar
Buscador Concello de Ourense

Concello

A Concellería de Sanidade organiza, para os vindeiros 9, 10 e 11 de maio, un curso sobre Manipulación de Alimentos dirixido a persoas con discapacidade no marco do programa Boas prácticas alimentarias e prevención activa da obesidade. Unha vintena de persoas pertencentes á asociación ADO de Ourense asistirán, en horario de 10:00 a 13:00 horas, á Aula de Cociña de Vasco da Ponte 1.

Ademais das clases prácticas, os alumnos deste curso visitarán o mércores 10 a Praza de Abastos nº1 onde coñecerán, da man da especialista en nutrición que imparte o curso, aspectos nutricionais dos alimentos, principalmente peixes e froitas, para aprender a distinguir os produtos frescos e de tempada. Coñecementos que aplicarán na última xornada do curso de volta á Aula.

O programa Boas prácticas alimentarias e prevención activa da obesidade ofrece recomendacións e apoio á cidadanía sobre como facer que os seus estilos de vida sexan máis saudables desenvolvendo distintas accións destinadas a fomentar a dieta saudable e actividade física regular aos colectivos máis vulnerables a través dunha metodoloxía participativa e coa implicación de sectores profesionais relacionados coa saúde.

Curso de Hixiene e Seguridade alimentaria

nesta mesma liña, o departamento de Sofía Godoy organiza unha nova edición do Curso Hixiene e Seguridade alimentaria: Manipulación de alimentos, que se celebrará o vindeiro 16 de maio na Aula Municipal de Cociña en horario de mañá e tarde, dirixido especialmente aos profesionais da hostalaría.

Clasificación dos Indicadores de Transparencia

  PUBLICIDADE ACTIVA E INFORMACIÓN SOBRE A CORPORACIÓN MUNICIPAL:

  PUBLICIDADE ACTIVA SOBRE A PLANIFICACIÓN, ORGANIZACIÓN E PATRIMONIO DO CONCELLO:

  PUBLICIDADE ACTIVA SOBRE OS ÓRGANOS DE GOBERNO MUNICIPAIS, INFORMES E RESOLUCIÓNS XUDICIAIS:

  PÁXINA WEB DO CONCELLO E SERVIZOS MUNICIPAIS:

  PARTICIPACIÓN CIDADÁ E INFORMACIÓN DE INTERESE PARA A CIDADANÍA:

  CONTRATACIÓNS:

  CONVENIOS, ENCOMENDAS DE XESTIÓN E SUBVENCIÓNS:

  SUBMINISTRADORES E CUSTOS DOS SERVIZOS:

  VISIBILIDADE, CANLES E CARACTERÍSTICAS DO ACCESO Á INFORMACIÓN PÚBLICA:

  RECLAMACIÓNS E AVALIACIÓN DO DEREITO DE ACCESO Á INFORMACIÓN PÚBLICA:

  • Indicador 78. Procedemento para presentar reclamacións por denegación total ou parcial no exercicio do dereito de acceso á información.
  • Indicador 79. Informe de que na Web municipal está operativa e claramente visible a entidade municipal responsable ante calquera presentación de reclamacións por denegación total ou parcial no exercicio do dereito de acceso á información.
  • Indicador 80. Información estatística de datos relativos a: Número de solicitudes de acceso á información recibidas; resoltas dentro de prazo, desestimadas, en todo ou en parte; e o resumo temático xeral das solicitudes de acceso á información recibidas.