Praza Maior 1 988 388 100 | VOLUNTARIADO, Servizos Básicos. 988 388 133 (de 9 a 14 h)

Atopar
Buscador Concello de Ourense

Concello

O salón de plenos do Concello de Ourense foi escenario da entrega de premios aos gañadores do sexto concurso Sabores de Ourense – Primavera (do 27 abril ao 7 de maio). Ao acto asistiron o alcalde de Ourense, Jesús Vázquez, o concelleiro de Turismo e Termalismo, Jorge Pumar, o secretario da Unión de Hostaleiros de Ourense, Javier Outomuro e representantes das firmas patrocinadoras. A estimación dos votos do público dá como resultado máis de 3.500 pinchos servidos durante o concurso.

A comisión avaliadora, formada por Rubén Amorín (blog Ni mata ni engorda), Iñigo Atapuerca (Caldaria) e José Luis Rivera (Concello de Ourense) elixiu, de entre os 41 pinchos participantes, os seguintes finalistas: A Casita do Pulpo, Atarazana, Bacelo, Garden Porta Da Pía, Sanmiguel, Tamarindo, Tapa Negra, A Cuqueira de Lourdes, Portovello, A Feira. O xurado prefesional reuniuse o pasado luns 8 de maio, na Taberna, para degustar os pinchos dos finalistas e elixir, de entre eles, os seguintes gañadores.

Premio do Xurado Profesional

Composto por Sonia Albor (Concello de Ourense), José Manuel García (programa de radio Come e Fala), Jesús Lastra (Mr. Chef Online), Rosa Celi Mouteira (Escola de Hostelería de Vilamarín) e Silvia Pardo (Xantar).

  • 1º premio: GastroBar Sanmiguel, por O atún e a primavera
  • 2º Premio: Bacelo, por Choco donut
  • 3º Premio: Tapa Negra, por Tesouro mariño

Premio do Público

  • 1º Premio: Fuentefría, por Mar vivo
  • 2º Premio: A Casa do Pulpo, por Polbiño de rocha brasado
  • 3º Premio: Atarazana, por Arroz de carabineiros

Contabilizáronse 1.164 papeletas válidas e 64 nulas, o que dá lugar a un mínimo de 3.500 pinchos contabilizados, sen contar os que non se votaron.

Premio Pincho Celíaco

Outorgado pola delegación ourensá da Asociación de Celíacos de Galicia.

Atarazana, por Arroz de carabineiros

Premios da app #SaboresdeOurense

  • 1º Premio: Fuentefría, por Mar vivo
  • 2º Premio: Bar Ideas, por Salpicón de pescada e gambas
  • 3º Premio: Atarazana, por Arroz de carabineiros

Clasificación dos Indicadores de Transparencia

  PUBLICIDADE ACTIVA E INFORMACIÓN SOBRE A CORPORACIÓN MUNICIPAL:

  PUBLICIDADE ACTIVA SOBRE A PLANIFICACIÓN, ORGANIZACIÓN E PATRIMONIO DO CONCELLO:

  PUBLICIDADE ACTIVA SOBRE OS ÓRGANOS DE GOBERNO MUNICIPAIS, INFORMES E RESOLUCIÓNS XUDICIAIS:

  PÁXINA WEB DO CONCELLO E SERVIZOS MUNICIPAIS:

  PARTICIPACIÓN CIDADÁ E INFORMACIÓN DE INTERESE PARA A CIDADANÍA:

  CONTRATACIÓNS:

  CONVENIOS, ENCOMENDAS DE XESTIÓN E SUBVENCIÓNS:

  SUBMINISTRADORES E CUSTOS DOS SERVIZOS:

  VISIBILIDADE, CANLES E CARACTERÍSTICAS DO ACCESO Á INFORMACIÓN PÚBLICA:

  RECLAMACIÓNS E AVALIACIÓN DO DEREITO DE ACCESO Á INFORMACIÓN PÚBLICA:

  • Indicador 78. Procedemento para presentar reclamacións por denegación total ou parcial no exercicio do dereito de acceso á información.
  • Indicador 79. Informe de que na Web municipal está operativa e claramente visible a entidade municipal responsable ante calquera presentación de reclamacións por denegación total ou parcial no exercicio do dereito de acceso á información.
  • Indicador 80. Información estatística de datos relativos a: Número de solicitudes de acceso á información recibidas; resoltas dentro de prazo, desestimadas, en todo ou en parte; e o resumo temático xeral das solicitudes de acceso á información recibidas.